Doorgaan naar hoofdcontent

Knolselderijsoep


Hi allemaal,

Met kerst ben ik all out gegaan en heb ik maar liefst vier gangen staan koken (met hulp van vriendje). Als starter aten we deze knolselderijsoep van @uitpaulineskeuken. Ik moet heel eerlijk bekennen, ik heb het vooral gekozen omdat ik het er leuk uit vond zien op het plaatje. Ik had echt géén idee hoe een knolselderij proefde haha.
Als je hem schilt ruikt het enorm naar.. groentesoep. Die echte bleekselderijgeur. Uiteindelijk was het een super lekker kruidig en romig soepje die goed in de smaak viel bij iedereen!

Men neme voor 4 personen:
* 600 gram knolselderij * 1 lt kippenbouillon -> dit zijn 2 blokjes * 1 ui * 2 teentjes knoflook * 125 ml slagroom * truffelolie * verse tijm * peper en zout * 
En voor de zelfgemaakte croutons:
* 1 bruin afgebakken broodje  * 20 gram parmezaanse kaas * olijfolie * zwarte peper * 

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit dit in een grote soeppan aan in wat olie. Ik zeg grote soeppan, want het wordt een behoorlijke hoeveelheid soep!
Schil de knolselderij met een dunschiller en snij deze in blokjes, voeg bij in de soeppan.
Voeg ook de kippenbouillon toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met de staafmixer. Pas na deze 15 minuten maak je de soep op smaak met peper, zout en tijm. Voeg ook nu pas de room toe.

De croutons zijn mega simpel (net als de soep trouwens). Snij het brood in blokjes en meng in een kom met de olie, de kaas en de peper. Bak af voor 10 minuten op 180 graden.

Nu ga je de borden opmaken:
Verdeel de soep over de borden. Giet er wat truffelolie overheen en maak af met de zelfgemaakte croutons en een takje tijm.

Eet smakelijk!

Wat hadden jullie met kerst? Let me know!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Sushibowl

Hallo allemaal,  Ik kan niet door mijn instagram-feed heenscrollen zonder overdonderd te worden door alle foodfoto's. Ik word er zo enorm geïnspireerd (oke, en hongerig!) van.  Het idee om deze sushibowl te maken ontstond dan ook toen ik langs een foto van @cookingdom.nl scrolde. Zij plaatste een sushibowl met o.a. zalm en radijsjes. Ik kreeg spontaan sushi cravings! Een sushibowl is eigenlijk echt een heel erg goed idee. Je kunt sushi eten, maar hoeft niet helemaal de moeite te nemen om die rollen te draaien. PERFECT. Na mijn werk reed ik langs de toko, want ik wilde graag Japanse mayonaise, maar dat was uitverkocht, bummer. Dan maar zonder. Wel nam ik daar een zak diepvries edamame boontjes mee. De smaak hiervan was echt zo verrassend goed! Veel beter dan die blikjes van bonduelle. De sojaboontjes daarvan vind ik namelijk nog al week en melig. Op naar de viswinkel! Daar kocht ik tonijn en wilde ik wakame meenemen. Dat laatste hadden ze ook al niet, jez...