Hallo allemaal,
Vorig weekend maakte ik voor het eerste deze black bean brownies, toen zagen ze er niet zo mooi uit dus kon ik nog geen foto delen. Maar mennnnn, deze zijn verslavend! Ik heb de brownies aan collega's, familie en vrienden laten proeven niemand had door dat dit een gezonde versie van de hemelse chocoladetraktatie was.
ZE ZIJN AWESOME! En glutenvrij. Ik hoef niet glutenvrij te eten en ik heb me er ook niet per se in verdiept, maar ik dacht, ik zeg het erbij!
Je hebt nodig, voor een stuk of 20 kleine brownies (of 10 plakken wanneer je een cakevorm gebruikt):
* 400 gram (265 gram uitgelekt) zwarte bonen * 60 gram eiwitpoeder (ik gebruikte vanille) * 50 gram cacaopoeder * 10 gram bakpoeder * 100 gram ontpitte dadels * 2 eieren, 1 eiwit * 50 ml water * 20 gram gehakte noten (ik gebruikte amandelen) * kokosrasp *
Ter voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden;
-Week de dadels 15 minuten lang in een bakje met kokend water;
- Giet- en spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken.
Meng vervolgens in een keukenmachine de eieren, water, cacaopoeder, pakpoeder en eiwitpoeder. Voeg de bonen toe wanneer ze zijn uitgelekt en de dadels wanneer ze voldoende geweekt zijn.
Maal het geheel tot een dik deeg, zorg dat alles goed klein is en volledig gemengd is.
Bekleed een ovenschaal of bakblik met bakpapier en giet het beslag erin. Je kunt het gelijkmatig verdelen met een natte lepel.
Strooi de gehakte noten en zoveel kokosrasp als je wil eroverheen en bak de brownie voor 25 minuten.
Om ervoor te zorgen dat je brownie niet te droog is, gebruik je aan het begin en halverwege de baktijd een plantenspuit (jawel) om de brownie een beetje nat te spuiten. Klinkt heel erg raar, maar helpt goed!
Laat de brownie een half uurtje afkoelen en snij in blokjes of plakjes.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten