Doorgaan naar hoofdcontent

Mexicaanse... pasta! (?)


Hi allemaal, 

Ja je leest het goed, pasta met een mexicaanse twist. Niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een pasta recept opzoekt, toch geen gek idee hoor!

Je hebt nodig, voor 2 personen:
* 200 gram ongekookte pasta (ik had volkoren) * 2 paprika's * een klein blikje mais * 300 gram kipfilet * cajun kruiden * taco seasoning1 * tomaten passata * creme fraiche * 1 ui * 1 teen knoflook * geraspte kaas * 

ik maak taco seasoning altijd zelf door de volgende kruiden te mengen (van dit mengsel heb je ongeveer 4 eetlepels nodig voor je gerecht) Je kunt ook prima een zakje kruidenmix kopen!:
* 4 theelepels komijnpoeder * 4 theelepels gerookte paprikapoeder * 2 theelepels gedroogde koriander * 2 theelepels gemalen peper * 1 theelepel zout * 1 theelepel knoflookpoeder * 1 theelepel uienpoeder * 1 theelepel cayennepeper * verse koriander (optioneel) * 

Snipper de ui en snijd de kip en paprika in blokjes. Kruid de kip met cajunkruiden. Fruit de ui en de knoflook en voeg vervolgens de kip toe. Bak de kip rondom lichtbruin en voeg vervolgens de paprika's toe. Bak tot dit overal goed warm en al een beetje zacht is en voeg vervolgens de maïs, de taco kruiden en een flinke scheut passata toe.
Maak de borden af met geraspte kaas, een lepel creme freche, verse koriander en peper van de molen. 

Ik moet heel eerlijk bekennen, het had enorm potentie maar was niet precies zoals ik me had voorgesteld. Het was vrij vlak van smaak. Ik denk persoonlijk dat je voor die mexiaanse smaak het beste de maïs kunt vervangen door kidneybonen en dat er wellicht nog iets van een kruidige saucijs ook bijgevoegd moet worden (deze van de AH is echt de bom!). Een idee is ook om bij het pastawater een kippenboullionblokje toe te voegen om zo te zorgen voor net iets meer kruiding in het gerecht.  Bovendien had ik penne en ik denk dat het recept lekkerder is met een spaghetti of tagliatelle. 

Ik zal binnenkort dit recept met mijn eigen verbeterpunten nogmaals maken, laat het jullie weten.

Voor nu, eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Sushibowl

Hallo allemaal,  Ik kan niet door mijn instagram-feed heenscrollen zonder overdonderd te worden door alle foodfoto's. Ik word er zo enorm geïnspireerd (oke, en hongerig!) van.  Het idee om deze sushibowl te maken ontstond dan ook toen ik langs een foto van @cookingdom.nl scrolde. Zij plaatste een sushibowl met o.a. zalm en radijsjes. Ik kreeg spontaan sushi cravings! Een sushibowl is eigenlijk echt een heel erg goed idee. Je kunt sushi eten, maar hoeft niet helemaal de moeite te nemen om die rollen te draaien. PERFECT. Na mijn werk reed ik langs de toko, want ik wilde graag Japanse mayonaise, maar dat was uitverkocht, bummer. Dan maar zonder. Wel nam ik daar een zak diepvries edamame boontjes mee. De smaak hiervan was echt zo verrassend goed! Veel beter dan die blikjes van bonduelle. De sojaboontjes daarvan vind ik namelijk nog al week en melig. Op naar de viswinkel! Daar kocht ik tonijn en wilde ik wakame meenemen. Dat laatste hadden ze ook al niet, jez...