Doorgaan naar hoofdcontent

Preistamppot met geitenkaas


Hi allemaal!

Soms heb je dat toch? Bizarre cravings naar een bepaald ingrediënt. Ik had ineens trek in prei. Ik moest en zou prei eten? Is dat raar? Ja Aurora, dat is wel een beetje gek.

En fin, vandaag zou prei op het menu staan. Nu nog bedenken wat. Vroeger aten wij vaak een prei ovenschotel met een ''aardappel-anders'' sausje uit een pot, maar dat is niet echt bepaald heel gezond en dat was wel een beetje mijn doel voor deze maaltijd (overigens wel SUPER lekker, ik zal binnenkort dat recept ook plaatsen).

Het werd stamppot. Preistampot. Nog nooit gegeten, maar what could go wrong?

Men neme, voor 2 personen:
* 400 gram prei * 750 gram aardappelen * 100 gram verse geitenkaas naturel * 70 gram zongedroogde tomaten * peper & zout * handje pijnboompitjes *

Het is heel simpel:
- Schil en kook de aardappelen 25 minuutjes (afhankelijk van hoe groot je ze snijd, tussendoor eventjes prikken)
- Snij, was (dit is heel belangrijk, want je wil geen modder-knarstandenstamppot) en kook de prei een kwartier
- Rooster de pijnboompitjes in een hete pan zonder olie. Doe dit tot ze iets bruinig zijn aan beide kanten. Blijf hier wel bij want het kan snel gaan ineens!
- Snij de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg, samen met de geitenkaas, de pijnboompitjes en prei bij de aardappels

Stampen maar en eet smakelijk!

Nu ik dit eet krijg ik spontaan allemaal stamppot ideeën,zou witlof lekker zijn in stamppot? Wat is jullie lievelingsstamppot?

Laat je weten of je net zo blij van prei werd als ik? En laat me ook weten als je een ander lekker recept weet met prei dat ik echt eens moet proberen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Sushibowl

Hallo allemaal,  Ik kan niet door mijn instagram-feed heenscrollen zonder overdonderd te worden door alle foodfoto's. Ik word er zo enorm geïnspireerd (oke, en hongerig!) van.  Het idee om deze sushibowl te maken ontstond dan ook toen ik langs een foto van @cookingdom.nl scrolde. Zij plaatste een sushibowl met o.a. zalm en radijsjes. Ik kreeg spontaan sushi cravings! Een sushibowl is eigenlijk echt een heel erg goed idee. Je kunt sushi eten, maar hoeft niet helemaal de moeite te nemen om die rollen te draaien. PERFECT. Na mijn werk reed ik langs de toko, want ik wilde graag Japanse mayonaise, maar dat was uitverkocht, bummer. Dan maar zonder. Wel nam ik daar een zak diepvries edamame boontjes mee. De smaak hiervan was echt zo verrassend goed! Veel beter dan die blikjes van bonduelle. De sojaboontjes daarvan vind ik namelijk nog al week en melig. Op naar de viswinkel! Daar kocht ik tonijn en wilde ik wakame meenemen. Dat laatste hadden ze ook al niet, jez...