Doorgaan naar hoofdcontent

Spaghetti met garnalen


Hi allemaal, 

Dag 5 van de #backtonormalchallenge van @brendakookt alweer. Vandaag was het thema: Vrijdag-visdag. Ik ben echt een mega visliefhebber dus ik keek stiekem al de hele dag uit naar deze dag! Ik koos voor een klassiek spaghettisaus recept als basis: Carbona!

Dit klinkt misschien als een gek concept, maar de combinatie is echt zo ontzettend lekker! 

Ik gebruikte voor 1 persoon:
* 90 gram volkoren spaghetti * 1 ei * 25 gram goede parmezaanse kaas * 100 gram champignons * 150 gram garnalen * teentje knoflook * theelepel gedroogde rozemarijn * flink veel peper * 

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking in water met wat zout. Meng voor de carbonarasaus het rauwe ei met de parmezaanse kaas, de helft van de rozemarijn en wat gemalen peper. 
Pers de knoflook uit en fruit samen met de andere helft van de rozemarijn in een pan met wat olie. Voeg de champignons toe en bak tot deze zacht zijn geworden. Wanneer je de garnalen toevoegt hangt een beetje af van het type garnalen wat je gekocht hebt. Rauwe moeten langer in de pan dan de gene die al roze en gaar zijn. Die roze hoeven maar heel kort alleen even op te warmen, anders wordt het droog. 

Als de pasta gaar is voeg je dit in de pan bij de champignons en de garnalen, roer goed zodat alles met elkaar gemengd is. Zet nu het vuur uit en voeg het ei-mengsel toe. Je roert dit tot de kaas is gesmolten en je een romige saus krijgt. Let op: Niet de lang, anders gaat het ei garen en krijg je een soort roerei pasta.

Voor de klassieke carbonara vervang je de garnalen door spekreepjes en laat je de champignons weg. Zo zie je dat een carbonara saus eigenlijk super makkelijk is, waardoor je dus helemaal niet zo'n kant en klaar potje nodig hebt!

Maak het gerecht af met flink veel gemalen peper en eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Sushibowl

Hallo allemaal,  Ik kan niet door mijn instagram-feed heenscrollen zonder overdonderd te worden door alle foodfoto's. Ik word er zo enorm geïnspireerd (oke, en hongerig!) van.  Het idee om deze sushibowl te maken ontstond dan ook toen ik langs een foto van @cookingdom.nl scrolde. Zij plaatste een sushibowl met o.a. zalm en radijsjes. Ik kreeg spontaan sushi cravings! Een sushibowl is eigenlijk echt een heel erg goed idee. Je kunt sushi eten, maar hoeft niet helemaal de moeite te nemen om die rollen te draaien. PERFECT. Na mijn werk reed ik langs de toko, want ik wilde graag Japanse mayonaise, maar dat was uitverkocht, bummer. Dan maar zonder. Wel nam ik daar een zak diepvries edamame boontjes mee. De smaak hiervan was echt zo verrassend goed! Veel beter dan die blikjes van bonduelle. De sojaboontjes daarvan vind ik namelijk nog al week en melig. Op naar de viswinkel! Daar kocht ik tonijn en wilde ik wakame meenemen. Dat laatste hadden ze ook al niet, jez...