Hallo allemaal!
Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken.
Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie.
Het recept voor deze soep is voor vier personen:
* 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *
Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat olijfolie. Schil en snijd ondertussen de zoete aardappel, deze mag in blokjes van 2x2 cm. Als de uitjes glazig beginnen te worden kun je de garam massala en de komijnpoeder bijvoegen, fruit het geheel nog even kort aan.
Voeg vervolgens de zoete aardappel, bouillon en kokosmelk toe en kook het geheel tot de zoette aardappel gaar is. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes.
Pureer de soep met een staafmixer en maak de soep op smaak met wat citroensap, peper & zout en verse koriander.
Eet smakelijk, wat is jullie favoriete soep recept?
Reacties
Een reactie posten