Doorgaan naar hoofdcontent

Champignon risotto met kip


Hallo allemaal, 

Zojuist at ik een grote bak vol risotto en nu lig ik met een foodcoma op de bank hihi. Het plan was eigenlijk om iets heel anders (met bloemkool) te eten, maar ik kwam thuis en MOEST risotto. 
Ik had er toevallig alle ingrediënten voor in huis, dus het sloot nog mooi aan bij mijn kastleegeet-project ook! Risotto klinkt heel fancy en ziet er ook heel fancy uit, maar eigenlijk is het mega simpel om te maken. WINNNER DINNER!

Je hebt nodig, voor 1 persoon met heel erg veel honger:
* 70 gram risottorijst * 250 ml kippenboullion (half bouillonblokje) * 150 gram paddestoelenmix of champignons * 150 gram kip (ik had kiprollade, nog over van gister) * 1 tl Italiaanse kruiden * teentje knoflook * peper naar smaak * geraspte kaas naar keus (ik gebruikte parmezaan)* 

Fruit de knoflook samen met de Italiaanse kruiden in wat olie. Ik gebruikte truffelolie (deze). Snijd of scheur de paddestoelen in stukken en bak deze kort mee. Nu voeg je de rijst toe in de pan en bak je deze mee tot het glazig is. Vervolgens kun je de bouillon toevoegen. Laat het geheel 20 minuutjes zachtjes doorkoken op laag vuur in een pan met deksel. Ik voegde de kip halverwege toe, omdat het al gaar was. Wanneer je rauwe kip hebt bak je dit samen met de knoflook en kruiden.
Als de rijst gaar is kun je de kaas toevoegen (zoveel als je wil!) en op smaak maken met peper en zout. 

Maak het geheel af met wat verse basilicum en eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Hemelse kwarkbollen

Hi allemaal,  Iedereen die zelf het personal body plan traject heeft gevolgd kent deze hemelse kwarkbollen sowieso. Voor de gene die er niet bekend mee zijn, nu kennen jullie ze ook! LUCKY YOU! Kwarkbollen zijn in de basis een soort gezonde versie van oliebollen, maar kunnen prima als tussendoortje voor iedere dag. De basis van de bollen is kwark. Ik gebruikte deze vanille kwark van de jumbo, maar je kunt in principe alle smaakjes kiezen en zo variatie aanbrengen in smaak.  Je hebt nodig, voor 12 bollen: * 150 gram blauwe bessen (vriezer of vers) * 250 gram kwark naar keuze * 250 gram bloem * 2 eieren * 1 eetlepel olie * 1 eetlepel bakpoeder * snufje zout *  Ik heb het recept van de website van personal body plan er zojuist bijgepakt om de ingrediënten over te nemen en kom er achter dat ik die olie er nog nooit ingedaan heb, hahaha! Lezen is écht niet mijn sterkste kant. Bollen zijn dus ook prima zonder olie te doen! To do: Verwarm de oven vo...

Zoete aardappelsoep

Hallo allemaal! Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken. Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie. Het recept voor deze soep is voor vier personen: * 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *  Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat oli...