Doorgaan naar hoofdcontent

Sushibowl


Hallo allemaal, 

Ik kan niet door mijn instagram-feed heenscrollen zonder overdonderd te worden door alle foodfoto's. Ik word er zo enorm geïnspireerd (oke, en hongerig!) van. 
Het idee om deze sushibowl te maken ontstond dan ook toen ik langs een foto van @cookingdom.nl scrolde. Zij plaatste een sushibowl met o.a. zalm en radijsjes. Ik kreeg spontaan sushi cravings!

Een sushibowl is eigenlijk echt een heel erg goed idee. Je kunt sushi eten, maar hoeft niet helemaal de moeite te nemen om die rollen te draaien. PERFECT. Na mijn werk reed ik langs de toko, want ik wilde graag Japanse mayonaise, maar dat was uitverkocht, bummer. Dan maar zonder. Wel nam ik daar een zak diepvries edamame boontjes mee. De smaak hiervan was echt zo verrassend goed! Veel beter dan die blikjes van bonduelle. De sojaboontjes daarvan vind ik namelijk nog al week en melig.

Op naar de viswinkel! Daar kocht ik tonijn en wilde ik wakame meenemen. Dat laatste hadden ze ook al niet, jezus. Maar ik liet me niet tegenhouden. De rest had ik eigenlijk al allemaal in huis, dus dat kwam goed uit. 

Je hebt nodig, voor 1 sushibowl:
* 80 gram sushi rijst * scheutje sushi azijn * halve mango * halve avocado * 150 gram tonijn * kwart zoete puntpaprika * 30 gram edamame boontjes * sesamzaadjes * als jij het wel kunt vinden: Japanse mayonaise en wakame * sojasaus * 

Als je een rijstkoker hebt, heb je evenveel mililiter water nodig als rijst. In dit geval dus 80 mililiter. Was de rijst goed, tot het water niet meer troebel is, en zet de rijstkoker aan. Als je geen rijstkoker hebt, kijk dan even naar de instructies op de verpakking. 
Begin nu met snijden van de overige ingrediënten. Dit is nog behoorlijk wat werk kan ik je vertellen. Ik maakte een avocadoroosje volgens een instructiefilmpje van @madebyellencom (klik). Mensen die mij kennen weten dat ik echt GEEN geduld heb, dus toen ze zei: ''doe dit héél rustig en voorzichtig'', wilde ik al afhaken haha. Maar het ging dus gewoon goed (duurde wel forever!). Maar goed, als ik het kan, kunnen jullie het ook! Ik had hetzelfde plan met de mango, maar dat werd zo'n kansloze bedoeling, dus gewoon maar die plakjes in mijn sushibowl gemieterd. 
De tonijn sneed ik in dobbelsteentjes van ongeveer 1 bij 1 cm en de paprika in plakjes. 
Als je rijst klaar is, sprijd het dan even uit op een bord en zet het onder de afzuigkap op standje orkaan. Op die manier koelt het sneller af. Wanneer de rijst lauwwarm is voeg je de sushi azijn toe, dit kan op smaak. Ik had nog geen theelepel op deze hoeveelheid rijst. 

En dan: gooi alles in je schaaltje, top af met sesamzaadjes en sojasaus (en Japanse mayonaise als je dat gevonden hebt) en eet smakelijk!

Je kunt hier eindeloos mee variëren. Kies voor een andere vissoort, voeg nori-vellen toe. Of wat dacht je van komkommer, radijsjes, wortel, tauge? Je kunt het zo gek niet bedenken! Wat is jullie favo sushibowl recept?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is dat busje

Pasta met paprika-auberginesaus en kipballetjes

Hallo allemaal! OH EM GEE wat heb ik lekker gegeten, deze pasta was echt de bom! Hij is supersimpel om te maken en zit ook nog eens boordevol groentes. Omdat ik nog steeds bezig ben met het project -eetjekastenvriezerleeg- gebruikte ik kipballetjes van de ikea. Die kun je ook prima vervangen door kipballetjes uit de supermarkt of gewoon simpel kipgehakt. Je kunt deze saus trouwens ook al van te voren al maken, zodat je deze 's avonds alleen nog op hoeft te warmen.  Ik gebruikte, voor 1 persoon: * 50 gram volkoren spaghetti * een halve pot gegrilde paprika (ik gebruik deze ) * scheutje room * 1 kleine aubergine * 1 klein uitje * 2 tenen knoflook * sambal naar smaak (ik gebruikte een theelepel) * 150 gram ikea-kipballetjes * kaas *  peper & zout *  Zet water  met wat zout op voor de pasta en kook deze volgens de verpakking. Ik wilde de vetten in het recept beperken, dus in plaats van de aubergine te verdrinken in een bad van olijfolie, heb ik ervoor gekozen om d

Zoete aardappelsoep

Hallo allemaal! Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken. Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie. Het recept voor deze soep is voor vier personen: * 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *  Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat oli