Ik kan niet door mijn instagram-feed heenscrollen zonder overdonderd te worden door alle foodfoto's. Ik word er zo enorm geïnspireerd (oke, en hongerig!) van.
Het idee om deze sushibowl te maken ontstond dan ook toen ik langs een foto van @cookingdom.nl scrolde. Zij plaatste een sushibowl met o.a. zalm en radijsjes. Ik kreeg spontaan sushi cravings!
Een sushibowl is eigenlijk echt een heel erg goed idee. Je kunt sushi eten, maar hoeft niet helemaal de moeite te nemen om die rollen te draaien. PERFECT. Na mijn werk reed ik langs de toko, want ik wilde graag Japanse mayonaise, maar dat was uitverkocht, bummer. Dan maar zonder. Wel nam ik daar een zak diepvries edamame boontjes mee. De smaak hiervan was echt zo verrassend goed! Veel beter dan die blikjes van bonduelle. De sojaboontjes daarvan vind ik namelijk nog al week en melig.
Op naar de viswinkel! Daar kocht ik tonijn en wilde ik wakame meenemen. Dat laatste hadden ze ook al niet, jezus. Maar ik liet me niet tegenhouden. De rest had ik eigenlijk al allemaal in huis, dus dat kwam goed uit.
Je hebt nodig, voor 1 sushibowl:
* 80 gram sushi rijst * scheutje sushi azijn * halve mango * halve avocado * 150 gram tonijn * kwart zoete puntpaprika * 30 gram edamame boontjes * sesamzaadjes * als jij het wel kunt vinden: Japanse mayonaise en wakame * sojasaus *
Als je een rijstkoker hebt, heb je evenveel mililiter water nodig als rijst. In dit geval dus 80 mililiter. Was de rijst goed, tot het water niet meer troebel is, en zet de rijstkoker aan. Als je geen rijstkoker hebt, kijk dan even naar de instructies op de verpakking.
Begin nu met snijden van de overige ingrediënten. Dit is nog behoorlijk wat werk kan ik je vertellen. Ik maakte een avocadoroosje volgens een instructiefilmpje van @madebyellencom (klik). Mensen die mij kennen weten dat ik echt GEEN geduld heb, dus toen ze zei: ''doe dit héél rustig en voorzichtig'', wilde ik al afhaken haha. Maar het ging dus gewoon goed (duurde wel forever!). Maar goed, als ik het kan, kunnen jullie het ook! Ik had hetzelfde plan met de mango, maar dat werd zo'n kansloze bedoeling, dus gewoon maar die plakjes in mijn sushibowl gemieterd.
De tonijn sneed ik in dobbelsteentjes van ongeveer 1 bij 1 cm en de paprika in plakjes.
Als je rijst klaar is, sprijd het dan even uit op een bord en zet het onder de afzuigkap op standje orkaan. Op die manier koelt het sneller af. Wanneer de rijst lauwwarm is voeg je de sushi azijn toe, dit kan op smaak. Ik had nog geen theelepel op deze hoeveelheid rijst.
En dan: gooi alles in je schaaltje, top af met sesamzaadjes en sojasaus (en Japanse mayonaise als je dat gevonden hebt) en eet smakelijk!
Je kunt hier eindeloos mee variëren. Kies voor een andere vissoort, voeg nori-vellen toe. Of wat dacht je van komkommer, radijsjes, wortel, tauge? Je kunt het zo gek niet bedenken! Wat is jullie favo sushibowl recept?
Reacties
Een reactie posten