Hallo allemaal,
Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week.
Je hebt nodig, voor 2 personen:
* 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) *
De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten:
* 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*
Om dit goddelijke gerecht te maken:
Meng het gehakt met de kebabkruiden, een eetlepel gerookte paprikapoeder, het ei en de cayennepeper. Kneed er vervolgens kebabjes van.
Schroei de kebabjes in een koekenpan dicht, voeg een kopje water toe en laat het geheel op laag vuur 15 minuutjes sudderen (met de deksel op de pan!). Je kunt ze denk ik ook in de grillpan bakken als je die extra grillsmaak eraan wil.
Fruit in een andere pan de uien, de knoflook en de tomatenpuree. Voeg 1 eetlepel gerookte paprikapoeder toe en fruit ook dat even kort mee. Doe de passata in de pan en laat het geheel zachtjes inkoken tot ook de kebabjes gaar zijn. Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Dan nu, de grand finale! Doe de kebabjes in een schaal, schenk de saus erover heen en schep de labneh eroverheen. Je kunt het rode en het witte een beetje mengen voor een mooi effect. Eventueel nog wat verse koriander eroverheen, net wat je lekker vind.
Wij aten het met patatjes, maar officieel hoort het gerecht met croutons van Turks brood (teveel moeite, sorry).
DIT MOET JE MAKEN! Eet smakelijk :)
De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten:
* 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*
Om dit goddelijke gerecht te maken:
Meng het gehakt met de kebabkruiden, een eetlepel gerookte paprikapoeder, het ei en de cayennepeper. Kneed er vervolgens kebabjes van.
Schroei de kebabjes in een koekenpan dicht, voeg een kopje water toe en laat het geheel op laag vuur 15 minuutjes sudderen (met de deksel op de pan!). Je kunt ze denk ik ook in de grillpan bakken als je die extra grillsmaak eraan wil.
Fruit in een andere pan de uien, de knoflook en de tomatenpuree. Voeg 1 eetlepel gerookte paprikapoeder toe en fruit ook dat even kort mee. Doe de passata in de pan en laat het geheel zachtjes inkoken tot ook de kebabjes gaar zijn. Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Dan nu, de grand finale! Doe de kebabjes in een schaal, schenk de saus erover heen en schep de labneh eroverheen. Je kunt het rode en het witte een beetje mengen voor een mooi effect. Eventueel nog wat verse koriander eroverheen, net wat je lekker vind.
Wij aten het met patatjes, maar officieel hoort het gerecht met croutons van Turks brood (teveel moeite, sorry).
DIT MOET JE MAKEN! Eet smakelijk :)
Reacties
Een reactie posten