Doorgaan naar hoofdcontent

Broodje kipburger met groente en fruit


Hallo allemaal!

BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?).

Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig:
Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder *
Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer *
Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus *
En natuurlijk broodjes naar keuze 

Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen:
- Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is dat busje al leeg;
- Deze kruiden zijn ook echt de bom op aardappeltjes uit de oven en pan en zelfs op patatjes
Kortom NIET MIEPEN!

Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng alle ingrediënten van de burger met elkaar en vorm er 2 tot 3 burgers van. Het zijn trouwens flinke dikke units, dus als je niet zo'n grote eter bent kun je er misschien makkelijk 4 burgers van maken bedenk ik me nu. Leg de burgers op de bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar. Optioneel: wanneer je wil dat ze krokant van buiten zijn kun je ze eventueel daarna nog bruinbakken in een pan. Kan, hoeft niet.

Snijd de broodjes open en beleg met burger en toppings. Meng voor de saus de yogonaise en chilisaus met elkaar en smeer op de bovenhelft van het broodje. 

Ik ben mega benieuwd naar jullie burgerrecepten, let me know en eet smakelijk voor nu!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Zoete aardappelsoep

Hallo allemaal! Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken. Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie. Het recept voor deze soep is voor vier personen: * 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *  Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat oli...