Doorgaan naar hoofdcontent

Lunchtip: Bulgur met kip en heel veel groente


Hi allemaal, 

Allereerst de allerbeste wensen voor 2018! Ik heb mijzelf voorgenomen weer bewuster te eten, omdat ik de afgelopen maand veel meer gesnaaid en gezondigd heb dan dat eigenlijk mijn bedoeling was. 
Mealprep is bij dit voornemen echt mijn lievelingswoord. Ik hou ervan om één hele dag in de keuken te staan en allemaal lekkere dingen klaar te maken. Deze week moet ik gewoon weer werken dus ook de lunch werd grondig voorbereid. 
Daarnaast is het voornemen om de vriezer en voorraadkast leeg te eten. Want in de supermarkt klinkt dat derde pakje pasta als een heel goed idee, hij was immers in de aanbieding, maar bij thuiskomt blijkt dat dit toch niet echt nodig was. Datzelfde geldt overigens voor al het vlees in de vriezer.
Dus, na een blik in die kast, constateerde ik dat ik maar liefst, drie (ja serieus 3!?!) pakken bulgur had staan! Bulgur for lunch it is! Ik heb met kerst van een vriendinnetje allemaal soorten kruiden gekregen van de Turkse supermarkt en wilde heel graag werken met het gerookte paprikapoeder.
Uit de vriezer haalde ik een pakje kip en de groente kocht ik bij. Dit recept is voor vier dagen.

Je hebt nodig:
* 80 gram bulgur * 450 kipfilet * 1 courgette * 1 doosje champignons * 1 paprika * 2 flinke theelepels gerookte paprikapoeder * gemalen cayennepeper * uienpoeder * knoflook * feta * 

Je begint met het snijden van alle groente in blokjes. De kip kan in reepjes. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de knoflook, het uienpoeder en de helft van de paprikapoeder aan. Voeg de kip toe en maak op smaak met peper en zout. Je hebt niet heel veel olijfolie nodig, want er komt straks best veel vocht uit de groentes.
Voeg alle groentes toe en bak tot alles gaar is, voeg halverwege de rest van de paprikapoeder en de cayennepeper bij en proef of het geheel nog meer peper en zout nodig heeft.
Je kunt dit warm of koud eten en daarom is het ook zo makkelijk om mee te nemen. Ik at het koud en topte het af met wat feta (ook zo'n potje wat ik nog ergens op de bovenste plank van mijn koelkast vond).

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Zoete aardappelsoep

Hallo allemaal! Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken. Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie. Het recept voor deze soep is voor vier personen: * 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *  Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat oli...