Hi allemaal,
Met kerst ben ik all out gegaan en heb ik maar liefst vier gangen staan koken (met hulp van vriendje). Als starter aten we deze knolselderijsoep van @uitpaulineskeuken. Ik moet heel eerlijk bekennen, ik heb het vooral gekozen omdat ik het er leuk uit vond zien op het plaatje. Ik had echt géén idee hoe een knolselderij proefde haha.
Als je hem schilt ruikt het enorm naar.. groentesoep. Die echte bleekselderijgeur. Uiteindelijk was het een super lekker kruidig en romig soepje die goed in de smaak viel bij iedereen!
Men neme voor 4 personen:
* 600 gram knolselderij * 1 lt kippenbouillon -> dit zijn 2 blokjes * 1 ui * 2 teentjes knoflook * 125 ml slagroom * truffelolie * verse tijm * peper en zout *
En voor de zelfgemaakte croutons:
* 1 bruin afgebakken broodje * 20 gram parmezaanse kaas * olijfolie * zwarte peper *
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit dit in een grote soeppan aan in wat olie. Ik zeg grote soeppan, want het wordt een behoorlijke hoeveelheid soep!
Schil de knolselderij met een dunschiller en snij deze in blokjes, voeg bij in de soeppan.
Voeg ook de kippenbouillon toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met de staafmixer. Pas na deze 15 minuten maak je de soep op smaak met peper, zout en tijm. Voeg ook nu pas de room toe.
De croutons zijn mega simpel (net als de soep trouwens). Snij het brood in blokjes en meng in een kom met de olie, de kaas en de peper. Bak af voor 10 minuten op 180 graden.
Nu ga je de borden opmaken:
Verdeel de soep over de borden. Giet er wat truffelolie overheen en maak af met de zelfgemaakte croutons en een takje tijm.
Eet smakelijk!
Wat hadden jullie met kerst? Let me know!
Reacties
Een reactie posten