Hi allemaal,
In een opwelling had ik bedacht dat ik wel weer eens de Hellofresh box wilde ontvangen. Ik had er alleen niet over nagedacht dat we de helft van de week niet thuis zouden eten dus ik loop een béétje achter met koken. Op zich is alles best lang houdbaar wanneer je het vlees in de vriezer, en de groenten in de koelkast bewaard. Ik wilde eigenlijk niet dat mijn eerste avond-eten recept een Hellofresh recept zou zijn, maar goed, dat is wat ik at toch!? Dus dat is wat er online komt :) Vandaag stond de kruidige köfte in een zoet pittige saus op het menu.
Voor het recept en How To verwijs ik ook naar de website van Hellofresh zelf (recept)
Je hebt nodig voor 2 personen:
2 sjalotten * 1 groene paprika * 2 rode puntpaprika's * 2 tomaten * 2/3 blikje tomatenpuree * 1/2 theelepel kaneel * 1 theelepel gemalen komijn * 220 gr gekruid gehakt * 170 gram zilvervliesrijst * 30 gram rozijnen * verse peterselie om te garneren * sambal, peper en zout naar smaak *
Ik heb zelf een quooker dus ik heb niet van te voren water gekookt. Mocht je die luxe niet hebben (wat ik me heel goed kan voorstellen), begin dan met het koken van 400 ml water. Snij alle groente en de sjalotten.
Fruit de helft van de sjalotten in een koekenpan. Hier ging het bij mij al mis, ik had niet goed gelezen en had alle sjalotten in de pan gemieterd. Maar goed, nothing unfixable. Fruit de sjalotten kort en voeg dan de rijst en het water toe. Kook 15 minuutjes op laag vuur in een afgedekte pan.
Vorm van het gehakt een soort langwerpige balletjes en bak deze in een andere koekenpan. Haal de balletjes eruit en fruit in dezelfde pan de andere helft van de sjalotten.
Voeg de specerijen en toe en fruit kort. Nu kunnen alle groenten en rozijnen, de tomatenpuree en 50 ml water per persoon erbij. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken. Ook hier ging het weer mis want die rozijnen was ik vergeten, dus deze zijn naderhand pas op de borden gegaan. Smaakte prima!
Maak de borden op met de rijst, groente en de köfte en garneer met de peterselie. Eet smakelijk!
Het was echt super kruidig en lekker, de rijst was haast een soort van romig en de rozijnen waren een perfecte zoete tegenhanger bij het kruidige vlees en de wat pittige saus. Echt een geslaagd recept en zeker de moeite waard om te maken!
Fruit de helft van de sjalotten in een koekenpan. Hier ging het bij mij al mis, ik had niet goed gelezen en had alle sjalotten in de pan gemieterd. Maar goed, nothing unfixable. Fruit de sjalotten kort en voeg dan de rijst en het water toe. Kook 15 minuutjes op laag vuur in een afgedekte pan.
Vorm van het gehakt een soort langwerpige balletjes en bak deze in een andere koekenpan. Haal de balletjes eruit en fruit in dezelfde pan de andere helft van de sjalotten.
Voeg de specerijen en toe en fruit kort. Nu kunnen alle groenten en rozijnen, de tomatenpuree en 50 ml water per persoon erbij. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken. Ook hier ging het weer mis want die rozijnen was ik vergeten, dus deze zijn naderhand pas op de borden gegaan. Smaakte prima!
Maak de borden op met de rijst, groente en de köfte en garneer met de peterselie. Eet smakelijk!
Het was echt super kruidig en lekker, de rijst was haast een soort van romig en de rozijnen waren een perfecte zoete tegenhanger bij het kruidige vlees en de wat pittige saus. Echt een geslaagd recept en zeker de moeite waard om te maken!
Zijn jullie bekend met Hellofresh, wat zijn jullie ervaringen?
Reacties
Een reactie posten