Doorgaan naar hoofdcontent

Köfte in een zoet pittige saus (Hellofresh recept)


Hi allemaal,

In een opwelling had ik bedacht dat ik wel weer eens de Hellofresh box wilde ontvangen. Ik had er alleen niet over nagedacht dat we de helft van de week niet thuis zouden eten dus ik loop een béétje achter met koken. Op zich is alles best lang houdbaar wanneer je het vlees in de vriezer, en de groenten in de koelkast bewaard. Ik wilde eigenlijk niet dat mijn eerste avond-eten recept een Hellofresh recept zou zijn, maar goed, dat is wat ik at toch!? Dus dat is wat er online komt :) Vandaag stond de kruidige köfte in een zoet pittige saus op het menu.

Voor het recept en How To verwijs ik ook naar de website van Hellofresh zelf (recept)

Je hebt nodig voor 2 personen:
2 sjalotten * 1 groene paprika * 2 rode puntpaprika's * 2 tomaten * 2/3 blikje tomatenpuree * 1/2 theelepel kaneel * 1 theelepel gemalen komijn * 220 gr gekruid gehakt * 170 gram zilvervliesrijst * 30 gram rozijnen * verse peterselie om te garneren * sambal, peper en zout naar smaak *

Ik heb zelf een quooker dus ik heb niet van te voren water gekookt. Mocht je die luxe niet hebben (wat ik me heel goed kan voorstellen), begin dan met het koken van 400 ml water. Snij alle groente en de sjalotten.
Fruit de helft van de sjalotten in een koekenpan. Hier ging het bij mij al mis, ik had niet goed gelezen en had alle sjalotten in de pan gemieterd. Maar goed, nothing unfixable. Fruit de sjalotten kort en voeg dan de rijst en het water toe. Kook 15 minuutjes op laag vuur in een afgedekte pan.
Vorm van het gehakt een soort langwerpige balletjes en bak deze in een andere koekenpan. Haal de balletjes eruit en fruit in dezelfde pan de andere helft van de sjalotten.
Voeg de specerijen en toe en fruit kort. Nu kunnen alle groenten en rozijnen, de tomatenpuree en 50 ml water per persoon erbij. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken. Ook hier ging het weer mis want die rozijnen was ik vergeten, dus deze zijn naderhand pas op de borden gegaan. Smaakte prima!

Maak de borden op met de rijst, groente en de köfte en garneer met de peterselie. Eet smakelijk!

Het was echt super kruidig en lekker, de rijst was haast een soort van romig en de rozijnen waren een perfecte zoete tegenhanger bij het kruidige vlees en de wat pittige saus. Echt een geslaagd recept en zeker de moeite waard om te maken!


Zijn jullie bekend met Hellofresh, wat zijn jullie ervaringen?


Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Zoete aardappelsoep

Hallo allemaal! Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken. Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie. Het recept voor deze soep is voor vier personen: * 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *  Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat oli...