Doorgaan naar hoofdcontent

Black bean brownies


Hallo allemaal,

Vorig weekend maakte ik voor het eerste deze black bean brownies, toen zagen ze er niet zo mooi uit dus kon ik nog geen foto delen. Maar mennnnn, deze zijn verslavend! Ik heb de brownies aan collega's, familie en vrienden laten proeven niemand had door dat dit een gezonde versie van de hemelse chocoladetraktatie was. 

ZE ZIJN AWESOME! En glutenvrij. Ik hoef niet glutenvrij te eten en ik heb me er ook niet per se in verdiept, maar ik dacht, ik zeg het erbij!

Je hebt nodig, voor een stuk of 20 kleine brownies (of 10 plakken wanneer je een cakevorm gebruikt):
* 400 gram (265 gram uitgelekt) zwarte bonen * 60 gram eiwitpoeder (ik gebruikte vanille) * 50 gram cacaopoeder * 10 gram bakpoeder * 100 gram ontpitte dadels * 2 eieren, 1 eiwit * 50 ml water * 20 gram gehakte noten (ik gebruikte amandelen) * kokosrasp * 

Ter voorbereiding: 
- Verwarm de oven voor op 180 graden; 
-Week de dadels 15 minuten lang in een bakje met kokend water;
- Giet- en spoel de zwarte bonen af en laat ze uitlekken. 
Meng vervolgens in een keukenmachine de eieren, water, cacaopoeder, pakpoeder en eiwitpoeder. Voeg de bonen toe wanneer ze zijn uitgelekt en de dadels wanneer ze voldoende geweekt zijn. 
Maal het geheel tot een dik deeg, zorg dat alles goed klein is en volledig gemengd is.
Bekleed een ovenschaal of bakblik met bakpapier en giet het beslag erin. Je kunt het gelijkmatig verdelen met een natte lepel. 
Strooi de gehakte noten en zoveel kokosrasp als je wil eroverheen en bak de brownie voor 25 minuten. 
Om ervoor te zorgen dat je brownie niet te droog is, gebruik je aan het begin en halverwege de baktijd een plantenspuit (jawel) om de brownie een beetje nat te spuiten. Klinkt heel erg raar, maar helpt goed!

Laat de brownie een half uurtje afkoelen en snij in blokjes of plakjes. 

Eet smakelijk!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Zoete aardappelsoep

Hallo allemaal! Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken. Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie. Het recept voor deze soep is voor vier personen: * 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *  Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat oli...