Hi allemaal,
Dit recept heb ik al eens eerder gemaakt en omdat wij het vaker eten breng ik het gewoon lekker nog een keer onder jullie aandacht.
Dinsdag at ik deze broccoli lasagne en ik kan je vertellen, dit is echt zó lekker! Het is niet een combinatie die je in eerste instantie zou bedenken (ik niet ten minste), maar hij is echt top!
Men neme, voor 2 personen:
* 1 broccoli (ongeveer 500 gram)* 1 ui * 2 tenen knoflook * 300 ml groenteboullion (dat is 3/4 blokje) * 30 gram bloem * 30 gram roomboter * 300 gram kipgehakt * 2 theelepels tijm * 100 gram geraspte kaas naar keus (ik had 30+ jong belegen) en een bol mozzarella* 2 tomaten * 9 vellen volkoren lasagnebladen *
To do:
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op het bakje lasagne bladen. Snipper de ui, pel en pers de knoflook, snijd de tomaten in blokjes en snijd de broccoli in kleine roosjes. Voor dit recept gebruik je ook de steel van de broccoli, deze kun je in kleine blokjes (1cm x 1 cm) snijden.
Kook de broccoli met flink wat zout in 10 minuten gaar. Rul het kipgehakt tot het overal gaar is en haal uit de pan. Fruit in diezelfde pan de ui samen met de knoflook in de roomboter.
Nu ga je de saus maken, met een roux als basis. Voeg de bloem toe in de pan bij de ui en knoflook. Roer goed tot de roomboter al deze bloem heeft opgenomen en tot een soort dik papje geeft gevormd.
Nu ga je scheutje voor scheutje de groente boullion toevoegen. Aan het begin zal dit heel dik zijn en bij het laatste scheutje zul je denken: oh nooooo dit was te veel vocht! Geen zorgen, gewoon blijven roeren, het wordt vanzelf weer een saus. Je kunt de bouillon trouwens ook vervangen door melk, dan heb je een traditionele bechamelsaus. Voeg dan wel wat meer peper en zout toe, want je mist de kruiding van het bouillonblokje.
Als de broccoli gaar is voeg je dit bij de groentesaus in de pan en pureert dit met een staafmixer tot een saus. Voeg nu de kipgehakt samen met de tomaten toe en proef of de saus peper en zout nodig heeft. Maak de lasagne door 3 laagjes te maken van de vellen en de saus. Na laag 1 strooi je de gerapste kaas erop. Het geheel maak je af met de mozzarella.
Zet de lasagne in de oven en eet smakelijk!
Je kunt deze saus prima al een paar dagen van te voren maken en in de koelkast bewaren. Zorg dan wel, wanneer je de lasagne gaat bouwen, dat je de saus eerst even een klein beetje opwarmt, anders wordt de lasagne niet goed heet in de oven.
Laten jullie weten hoe jullie het vonden?
Reacties
Een reactie posten