Doorgaan naar hoofdcontent

Broccoli lasagne



Hi allemaal, 

Dit recept heb ik al eens eerder gemaakt en omdat wij het vaker eten breng ik het gewoon lekker nog een keer onder jullie aandacht.
Dinsdag at ik deze broccoli lasagne en ik kan je vertellen, dit is echt zó lekker! Het is niet een combinatie die je in eerste instantie zou bedenken (ik niet ten minste), maar hij is echt top!

Men neme, voor 2 personen:
* 1 broccoli (ongeveer 500 gram)* 1 ui * 2 tenen knoflook * 300 ml groenteboullion (dat is 3/4 blokje) * 30 gram bloem * 30 gram roomboter * 300 gram kipgehakt * 2 theelepels tijm * 100 gram geraspte kaas naar keus (ik had 30+ jong belegen)  en een bol mozzarella* 2 tomaten * 9 vellen volkoren lasagnebladen * 

To do:
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op het bakje lasagne bladen. Snipper de ui, pel en pers de knoflook, snijd de tomaten in blokjes en snijd de broccoli in kleine roosjes. Voor dit recept gebruik je ook de steel van de broccoli, deze kun je in kleine blokjes (1cm x 1 cm) snijden. 
Kook de broccoli met flink wat zout in 10 minuten gaar. Rul het kipgehakt tot het overal gaar is en haal uit de pan. Fruit in diezelfde pan de ui samen met de knoflook in de roomboter. 
Nu ga je de saus maken, met een roux als basis. Voeg de bloem toe in de pan bij de ui en knoflook. Roer goed tot de roomboter al deze bloem heeft opgenomen en tot een soort dik papje geeft gevormd. 
Nu ga je scheutje voor scheutje de groente boullion toevoegen. Aan het begin zal dit heel dik zijn en bij het laatste scheutje zul je denken: oh nooooo dit was te veel vocht! Geen zorgen, gewoon blijven roeren, het wordt vanzelf weer een saus. Je kunt de bouillon trouwens ook vervangen door melk, dan heb je een traditionele bechamelsaus. Voeg dan wel wat meer peper en zout toe, want je mist de kruiding van het bouillonblokje. 
Als de broccoli gaar is voeg je dit bij de groentesaus in de pan en pureert dit met een staafmixer tot een saus. Voeg nu de kipgehakt samen met de tomaten toe en proef of de saus peper en zout nodig heeft. Maak de lasagne door 3 laagjes te maken van de vellen en de saus. Na laag 1 strooi je de gerapste kaas erop. Het geheel maak je af met de mozzarella. 
Zet de lasagne in de oven en eet smakelijk!

Je kunt deze saus prima al een paar dagen van te voren maken en in de koelkast bewaren. Zorg dan wel, wanneer je de lasagne gaat bouwen, dat je de saus eerst even een klein beetje opwarmt, anders wordt de lasagne niet goed heet in de oven.

Laten jullie weten hoe jullie het vonden?


Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Zoete aardappelsoep

Hallo allemaal! Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken. Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie. Het recept voor deze soep is voor vier personen: * 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *  Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat oli...