Hallo allemaal,
Zojuist at ik een grote bak vol risotto en nu lig ik met een foodcoma op de bank hihi. Het plan was eigenlijk om iets heel anders (met bloemkool) te eten, maar ik kwam thuis en MOEST risotto.
Ik had er toevallig alle ingrediënten voor in huis, dus het sloot nog mooi aan bij mijn kastleegeet-project ook! Risotto klinkt heel fancy en ziet er ook heel fancy uit, maar eigenlijk is het mega simpel om te maken. WINNNER DINNER!
Je hebt nodig, voor 1 persoon met heel erg veel honger:
* 70 gram risottorijst * 250 ml kippenboullion (half bouillonblokje) * 150 gram paddestoelenmix of champignons * 150 gram kip (ik had kiprollade, nog over van gister) * 1 tl Italiaanse kruiden * teentje knoflook * peper naar smaak * geraspte kaas naar keus (ik gebruikte parmezaan)*
Fruit de knoflook samen met de Italiaanse kruiden in wat olie. Ik gebruikte truffelolie (deze). Snijd of scheur de paddestoelen in stukken en bak deze kort mee. Nu voeg je de rijst toe in de pan en bak je deze mee tot het glazig is. Vervolgens kun je de bouillon toevoegen. Laat het geheel 20 minuutjes zachtjes doorkoken op laag vuur in een pan met deksel. Ik voegde de kip halverwege toe, omdat het al gaar was. Wanneer je rauwe kip hebt bak je dit samen met de knoflook en kruiden.
Als de rijst gaar is kun je de kaas toevoegen (zoveel als je wil!) en op smaak maken met peper en zout.
Maak het geheel af met wat verse basilicum en eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten