Doorgaan naar hoofdcontent

Champignon risotto met kip


Hallo allemaal, 

Zojuist at ik een grote bak vol risotto en nu lig ik met een foodcoma op de bank hihi. Het plan was eigenlijk om iets heel anders (met bloemkool) te eten, maar ik kwam thuis en MOEST risotto. 
Ik had er toevallig alle ingrediënten voor in huis, dus het sloot nog mooi aan bij mijn kastleegeet-project ook! Risotto klinkt heel fancy en ziet er ook heel fancy uit, maar eigenlijk is het mega simpel om te maken. WINNNER DINNER!

Je hebt nodig, voor 1 persoon met heel erg veel honger:
* 70 gram risottorijst * 250 ml kippenboullion (half bouillonblokje) * 150 gram paddestoelenmix of champignons * 150 gram kip (ik had kiprollade, nog over van gister) * 1 tl Italiaanse kruiden * teentje knoflook * peper naar smaak * geraspte kaas naar keus (ik gebruikte parmezaan)* 

Fruit de knoflook samen met de Italiaanse kruiden in wat olie. Ik gebruikte truffelolie (deze). Snijd of scheur de paddestoelen in stukken en bak deze kort mee. Nu voeg je de rijst toe in de pan en bak je deze mee tot het glazig is. Vervolgens kun je de bouillon toevoegen. Laat het geheel 20 minuutjes zachtjes doorkoken op laag vuur in een pan met deksel. Ik voegde de kip halverwege toe, omdat het al gaar was. Wanneer je rauwe kip hebt bak je dit samen met de knoflook en kruiden.
Als de rijst gaar is kun je de kaas toevoegen (zoveel als je wil!) en op smaak maken met peper en zout. 

Maak het geheel af met wat verse basilicum en eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Sushibowl

Hallo allemaal,  Ik kan niet door mijn instagram-feed heenscrollen zonder overdonderd te worden door alle foodfoto's. Ik word er zo enorm geïnspireerd (oke, en hongerig!) van.  Het idee om deze sushibowl te maken ontstond dan ook toen ik langs een foto van @cookingdom.nl scrolde. Zij plaatste een sushibowl met o.a. zalm en radijsjes. Ik kreeg spontaan sushi cravings! Een sushibowl is eigenlijk echt een heel erg goed idee. Je kunt sushi eten, maar hoeft niet helemaal de moeite te nemen om die rollen te draaien. PERFECT. Na mijn werk reed ik langs de toko, want ik wilde graag Japanse mayonaise, maar dat was uitverkocht, bummer. Dan maar zonder. Wel nam ik daar een zak diepvries edamame boontjes mee. De smaak hiervan was echt zo verrassend goed! Veel beter dan die blikjes van bonduelle. De sojaboontjes daarvan vind ik namelijk nog al week en melig. Op naar de viswinkel! Daar kocht ik tonijn en wilde ik wakame meenemen. Dat laatste hadden ze ook al niet, jez...