Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde eieren


Hallo allemaal, 

Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor gevulde eieren. Vroeger prakte ik het eigeel gewoon fijn samen met veel mayonaise en een beetje ketchup, net zo lang tot het de consistentie had die ik wilde. Voor deze gevulde eieren wilde ik het iets lichter houden. Ik koos voor een recept met crème fraîche. 

Je hebt nodig, voor 8 gevulde eieren:
* 4 hardgekookte eieren * 1 el crème fraîche * 1 tl yogonaise * 1 tl mosterd * 3 druppels tabasco of wat sambal * 1 tl paprikapoeder * peper en zout * 

Pel de eieren en snijd langs de lange kant door het midden. Haal, voorzichtig, met een lepeltje het eigeel eruit en doe dit in een bakje. Meng het eigeel met alle overige ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Zorg dat je geen klontjes meer in het mengsel hebt!
Je kunt voor het vullen nu 2 dingen doen:
- Gebruik een spuitzak (hiervoor kun je ook een stevig diepvrieszakje of zo'n zip-zakje gebruiken), of;
- vul het ei gewoon met een lepel.

Ik gebruikte een zip-zakje als spuitzak. Je kunt dan heel simpel een puntje afknippen hoe groot jij het gaatje wil hebben en op die manier de eieren vullen. 
Het is met een spuitzak dus wel echt heel belangrijk dat er geen klontjes in je beslag meer zitten. Anders dan raakt het gaatje verstopt, scheurt het zakje ineens open en ligt al het eigeel op 1 ei.
Hoe ik dat weet? Dat gebeurde bij mij... OEPS

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Pasta met paprika-auberginesaus en kipballetjes

Hallo allemaal! OH EM GEE wat heb ik lekker gegeten, deze pasta was echt de bom! Hij is supersimpel om te maken en zit ook nog eens boordevol groentes. Omdat ik nog steeds bezig ben met het project -eetjekastenvriezerleeg- gebruikte ik kipballetjes van de ikea. Die kun je ook prima vervangen door kipballetjes uit de supermarkt of gewoon simpel kipgehakt. Je kunt deze saus trouwens ook al van te voren al maken, zodat je deze 's avonds alleen nog op hoeft te warmen.  Ik gebruikte, voor 1 persoon: * 50 gram volkoren spaghetti * een halve pot gegrilde paprika (ik gebruik deze ) * scheutje room * 1 kleine aubergine * 1 klein uitje * 2 tenen knoflook * sambal naar smaak (ik gebruikte een theelepel) * 150 gram ikea-kipballetjes * kaas *  peper & zout *  Zet water  met wat zout op voor de pasta en kook deze volgens de verpakking. Ik wilde de vetten in het recept beperken, dus in plaats van de aubergine te verdrinken in een bad van olijfolie, heb ik ervo...