Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor gevulde eieren. Vroeger prakte ik het eigeel gewoon fijn samen met veel mayonaise en een beetje ketchup, net zo lang tot het de consistentie had die ik wilde. Voor deze gevulde eieren wilde ik het iets lichter houden. Ik koos voor een recept met crème fraîche.
Je hebt nodig, voor 8 gevulde eieren:
* 4 hardgekookte eieren * 1 el crème fraîche * 1 tl yogonaise * 1 tl mosterd * 3 druppels tabasco of wat sambal * 1 tl paprikapoeder * peper en zout *
Pel de eieren en snijd langs de lange kant door het midden. Haal, voorzichtig, met een lepeltje het eigeel eruit en doe dit in een bakje. Meng het eigeel met alle overige ingrediënten en breng op smaak met peper en zout. Zorg dat je geen klontjes meer in het mengsel hebt!
Je kunt voor het vullen nu 2 dingen doen:
- Gebruik een spuitzak (hiervoor kun je ook een stevig diepvrieszakje of zo'n zip-zakje gebruiken), of;
- vul het ei gewoon met een lepel.
Ik gebruikte een zip-zakje als spuitzak. Je kunt dan heel simpel een puntje afknippen hoe groot jij het gaatje wil hebben en op die manier de eieren vullen.
Het is met een spuitzak dus wel echt heel belangrijk dat er geen klontjes in je beslag meer zitten. Anders dan raakt het gaatje verstopt, scheurt het zakje ineens open en ligt al het eigeel op 1 ei.
Hoe ik dat weet? Dat gebeurde bij mij... OEPS
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten