Hi allemaal,
Samen met een vriendinnetje was het plan om een taart te bakken, maar het moest wel iets speciaals worden. Dat werd deze red velvet taart! Als ik de foto zie begin ik gewoon spontaan weer half te kwijlen, zo lekker was het! Het recept is gebaseerd op die van Monstyle, met iets aanpassingen. Gebruik voor de taart 2 springvormen, omdat je een taart met laagjes wil hebben.
Je hebt nodig (voor een huge ass taart, veel te veel voor 2 meisjes):
* 150 gram roomboter * 2 eieren * 240 ml karnemelk * 300 gram witte basterdsuiker * 300 gram bloem * 1 el vanille essence * 2 el cacaopoeder * 1,5 el bakingsoda * 2,5 el rode voedingskleurstof (kun je halen bij een toko) * 1,5 el appelazijn (of gewone azijn) * 0,5 el zout * kokosrasp * walnoten *
En voor de frosting:
* 100 gram roomboter * roomkaas * 600 gram gezeefde poedersuiker *
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vet de springvormen in met vloeibare boter. Wij deden dit met een hazelnootolie, maar dit leek er wel voor te zorgen dat de taart aan de buitenkant vrij donker werd. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Het bereiden van het beslag doe je in twee delen (nat en droog):
- Klop de boter samen met de suiker tot een luchtig beslag, voeg stuk voor stuk de eieren en de vanille toe;
- Zeef in een andere kom de bloem samen met het cacao-poeder en het zout;
- Meng de karnemelk en de voedingskleurstof. Let op, die kleur krijg je nergens uit, knoei dus niet!
- Nu ga je de ingrediënten samenvoegen. Doe deel voor deel het meelmengsel en het karnemelk mengsel bij het ei mengsel. Roer eerst even door met je mixer voordat je deze aanzet, om te voorkomen dat het overal heen gaat;
- Meng in een schaaltje de bakingsoda met de azijn. Bakingsoda heeft een zuur nodig om geactiveerd te worden. Je zal zien dat dit flink gaat bruisen. Zodra het bruist voeg je het toe aan het beslag en mix het geheel nogmaals goed door.
Verdeel het beslag over de twee springvormen en zet ze 25 minuten in de oven. Dit kan ook los van elkaar, de taart moet toch helemaal afkoelen voordat je hem gaat opmaken.
Voor de botercrème meng je alle ingrediënten van de créme met elkaar. Zorg dat je een goede, dikke, roomkaas kiest (bijvoorbeeld mon chou). Wij hadden dit niet, waardoor de frosting echt heel vloeibaar bleef, zie hieronder hahaha (#faaaaaaal):
Achja, daar hebben we dan weer van geleerd hahaha.
Als de taart volledig afgekoeld is smeer je aan de bovenkant van een van de taarten een laag frosting en stapel je de andere taart erbovenop. Smeer de rest van de frosting over heel de taart tot je geen rood meer ziet. Maak de bovenkant (of zijkant) af met kokosrasp en versier je taart met walnoten.
Voor het aansnijden kun je het beste de taart nog even laten opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten