Doorgaan naar hoofdcontent

Guilty pleassure: Red velvet taart


Hi allemaal,

Samen met een vriendinnetje was het plan om een taart te bakken, maar het moest wel iets speciaals worden. Dat werd deze red velvet taart! Als ik de foto zie begin ik gewoon spontaan weer half te kwijlen, zo lekker was het! Het recept is gebaseerd op die van Monstyle, met iets aanpassingen. Gebruik voor de taart 2 springvormen, omdat je een taart met laagjes wil hebben. 

Je hebt nodig (voor een huge ass taart, veel te veel voor 2 meisjes):
* 150 gram roomboter * 2 eieren * 240 ml karnemelk * 300 gram witte basterdsuiker * 300 gram bloem * 1 el vanille essence * 2 el cacaopoeder * 1,5 el bakingsoda * 2,5 el rode voedingskleurstof (kun je halen bij een toko) * 1,5 el appelazijn (of gewone azijn) * 0,5 el zout * kokosrasp * walnoten * 
En voor de frosting:
* 100 gram roomboter * roomkaas * 600 gram gezeefde poedersuiker * 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vet de springvormen in met vloeibare boter. Wij deden dit met een hazelnootolie, maar dit leek er wel voor te zorgen dat de taart aan de buitenkant vrij donker werd. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. 
Het bereiden van het beslag doe je in twee delen (nat en droog): 
- Klop de boter samen met de suiker tot een luchtig beslag, voeg stuk voor stuk de eieren en de vanille toe;
- Zeef in een andere kom de bloem samen met het cacao-poeder en het zout;
- Meng de karnemelk en de voedingskleurstof. Let op, die kleur krijg je nergens uit, knoei dus niet!
- Nu ga je de ingrediënten samenvoegen. Doe deel voor deel het meelmengsel en het karnemelk mengsel bij het ei mengsel. Roer eerst even door met je mixer voordat je deze aanzet, om te voorkomen dat het overal heen gaat;
- Meng in een schaaltje de bakingsoda met de azijn. Bakingsoda heeft een zuur nodig om geactiveerd te worden. Je zal zien dat dit flink gaat bruisen. Zodra het bruist voeg je het toe aan het beslag en mix het geheel nogmaals goed door.

Verdeel het beslag over de twee springvormen en zet ze 25 minuten in de oven. Dit kan ook los van elkaar, de taart moet toch helemaal afkoelen voordat je hem gaat opmaken. 

Voor de botercrème meng je alle ingrediënten van de créme met elkaar. Zorg dat je een goede, dikke, roomkaas kiest (bijvoorbeeld mon chou). Wij hadden dit niet, waardoor de frosting echt heel vloeibaar bleef, zie hieronder hahaha (#faaaaaaal):

Achja, daar hebben we dan weer van geleerd hahaha.

Als de taart volledig afgekoeld is smeer je aan de bovenkant van een van de taarten een laag frosting en stapel je de andere taart erbovenop. Smeer de rest van de frosting over heel de taart tot je geen rood meer ziet. Maak de bovenkant (of zijkant) af met kokosrasp en versier je taart met walnoten. 

Voor het aansnijden kun je het beste de taart nog even laten opstijven in de koelkast. 

Eet smakelijk!







Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Zoete aardappelsoep

Hallo allemaal! Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken. Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie. Het recept voor deze soep is voor vier personen: * 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *  Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat oli...