Doorgaan naar hoofdcontent

Healthy matcha kwarkpannekoekjes


Goedemorgen allemaal!

Hiervoor bakte ik al vaker kwarkpannenkoeken, maar voor dit ontbijtje wilde ik er graag wat extra's bij doen. Niet lang geleden kreeg ik mijn matchapoeder binnen, dus daar wilde ik wat mee doen. Het werden matcha kwarkpannekoekjes!
Ik had ook nog het ingenieuze idee om een deel van het meel te vervangen door een schep eiwitpoeder, want he, dat is vanille smaak en dat geeft vast een lekkere toevoeging aan die dingen. Nou jongens, ik kan je vertellen, do not try that at home. Deze pannenkoeken mogen er dan misschien prachtig uit zien, ze waren echt NIET te vreten. 
Ik deel dus met jullie hier het recept van de kwarkpannenkoeken die ik vaker maak, niet het recept van deze pannenkoeken die er super mooi uit zien.

Je hebt nodig, voor 8 kleine pannenkoekjes:
* 150 gram kwark * 2 eieren * 60 gram meel (ik gebruik havermeel en speltmeel) * 1 tl bakpoeder * snuf zout * drupje vanille aroma * theelepeltje matcha poeder * En als garnering: banaantje, chocola en chia zaad * 

Het is heel simpel:
Meng de kwark met de eieren tot het een romig geheel is, dit kan met een garde of gewoon met een vork. Voeg nu de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, zout en matcha) toe en roer tot een beslag. Dit beslag is best wel dik, dat hoort!

Bak de pannekoekjes op middel vuur aan beide kanten tot ze mooi goudbruin worden. Let op dat je ze lang genoeg bakt, als ze niet gaar zijn, zijn ze echt niet lekker (dat had ik dus ook vandaag).

Maak af met je toppings naar keuze, ik gebruikte banaan, chocolade en chia zaad.

Eet smakelijk! Wat is jullie lievelingspannenkoekenrecept?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Pasta met paprika-auberginesaus en kipballetjes

Hallo allemaal! OH EM GEE wat heb ik lekker gegeten, deze pasta was echt de bom! Hij is supersimpel om te maken en zit ook nog eens boordevol groentes. Omdat ik nog steeds bezig ben met het project -eetjekastenvriezerleeg- gebruikte ik kipballetjes van de ikea. Die kun je ook prima vervangen door kipballetjes uit de supermarkt of gewoon simpel kipgehakt. Je kunt deze saus trouwens ook al van te voren al maken, zodat je deze 's avonds alleen nog op hoeft te warmen.  Ik gebruikte, voor 1 persoon: * 50 gram volkoren spaghetti * een halve pot gegrilde paprika (ik gebruik deze ) * scheutje room * 1 kleine aubergine * 1 klein uitje * 2 tenen knoflook * sambal naar smaak (ik gebruikte een theelepel) * 150 gram ikea-kipballetjes * kaas *  peper & zout *  Zet water  met wat zout op voor de pasta en kook deze volgens de verpakking. Ik wilde de vetten in het recept beperken, dus in plaats van de aubergine te verdrinken in een bad van olijfolie, heb ik ervo...