Doorgaan naar hoofdcontent

Hemelse kwarkbollen


Hi allemaal, 

Iedereen die zelf het personal body plan traject heeft gevolgd kent deze hemelse kwarkbollen sowieso. Voor de gene die er niet bekend mee zijn, nu kennen jullie ze ook! LUCKY YOU!

Kwarkbollen zijn in de basis een soort gezonde versie van oliebollen, maar kunnen prima als tussendoortje voor iedere dag. De basis van de bollen is kwark. Ik gebruikte deze vanille kwark van de jumbo, maar je kunt in principe alle smaakjes kiezen en zo variatie aanbrengen in smaak. 

Je hebt nodig, voor 12 bollen:
* 150 gram blauwe bessen (vriezer of vers) * 250 gram kwark naar keuze * 250 gram bloem * 2 eieren * 1 eetlepel olie * 1 eetlepel bakpoeder * snufje zout * 

Ik heb het recept van de website van personal body plan er zojuist bijgepakt om de ingrediënten over te nemen en kom er achter dat ik die olie er nog nooit ingedaan heb, hahaha! Lezen is écht niet mijn sterkste kant. Bollen zijn dus ook prima zonder olie te doen!

To do:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de kwark samen met het ei (en dus de olie als jij wel goed leest), het bakpoeder en het zout tot een glad mengsel. Meng er vervolgens de bloem doorheen. Pas als alles 1 geheel is spatel je voorzichtig de blauwe bessen door het mengel, je wil immers niet dat deze kapot gaan.
Vorm met een lepel op een met bakpapier bekleedde bakplaat 12 bolletjes en zet  20 minuten in de oven. Thats it!

Je kunt de bollen ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren, maar ze zijn ook prima in te vriezen. 

Watvoor (gezonde) tussendoortjes maken jullie vaak?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Pasta met paprika-auberginesaus en kipballetjes

Hallo allemaal! OH EM GEE wat heb ik lekker gegeten, deze pasta was echt de bom! Hij is supersimpel om te maken en zit ook nog eens boordevol groentes. Omdat ik nog steeds bezig ben met het project -eetjekastenvriezerleeg- gebruikte ik kipballetjes van de ikea. Die kun je ook prima vervangen door kipballetjes uit de supermarkt of gewoon simpel kipgehakt. Je kunt deze saus trouwens ook al van te voren al maken, zodat je deze 's avonds alleen nog op hoeft te warmen.  Ik gebruikte, voor 1 persoon: * 50 gram volkoren spaghetti * een halve pot gegrilde paprika (ik gebruik deze ) * scheutje room * 1 kleine aubergine * 1 klein uitje * 2 tenen knoflook * sambal naar smaak (ik gebruikte een theelepel) * 150 gram ikea-kipballetjes * kaas *  peper & zout *  Zet water  met wat zout op voor de pasta en kook deze volgens de verpakking. Ik wilde de vetten in het recept beperken, dus in plaats van de aubergine te verdrinken in een bad van olijfolie, heb ik ervo...