Hi allemaal,
Ja je leest het goed, pasta met een mexicaanse twist. Niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een pasta recept opzoekt, toch geen gek idee hoor!
Je hebt nodig, voor 2 personen:
* 200 gram ongekookte pasta (ik had volkoren) * 2 paprika's * een klein blikje mais * 300 gram kipfilet * cajun kruiden * taco seasoning1 * tomaten passata * creme fraiche * 1 ui * 1 teen knoflook * geraspte kaas *
1 ik maak taco seasoning altijd zelf door de volgende kruiden te mengen (van dit mengsel heb je ongeveer 4 eetlepels nodig voor je gerecht) Je kunt ook prima een zakje kruidenmix kopen!:
* 4 theelepels komijnpoeder * 4 theelepels gerookte paprikapoeder * 2 theelepels gedroogde koriander * 2 theelepels gemalen peper * 1 theelepel zout * 1 theelepel knoflookpoeder * 1 theelepel uienpoeder * 1 theelepel cayennepeper * verse koriander (optioneel) *
Snipper de ui en snijd de kip en paprika in blokjes. Kruid de kip met cajunkruiden. Fruit de ui en de knoflook en voeg vervolgens de kip toe. Bak de kip rondom lichtbruin en voeg vervolgens de paprika's toe. Bak tot dit overal goed warm en al een beetje zacht is en voeg vervolgens de maïs, de taco kruiden en een flinke scheut passata toe.
Maak de borden af met geraspte kaas, een lepel creme freche, verse koriander en peper van de molen.
Ik moet heel eerlijk bekennen, het had enorm potentie maar was niet precies zoals ik me had voorgesteld. Het was vrij vlak van smaak. Ik denk persoonlijk dat je voor die mexiaanse smaak het beste de maïs kunt vervangen door kidneybonen en dat er wellicht nog iets van een kruidige saucijs ook bijgevoegd moet worden (deze van de AH is echt de bom!). Een idee is ook om bij het pastawater een kippenboullionblokje toe te voegen om zo te zorgen voor net iets meer kruiding in het gerecht. Bovendien had ik penne en ik denk dat het recept lekkerder is met een spaghetti of tagliatelle.
Ik zal binnenkort dit recept met mijn eigen verbeterpunten nogmaals maken, laat het jullie weten.
Voor nu, eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten