Hi allemaal!
In de familie van mijn vriend zit Indisch bloed, zo kreeg ik van schoonmamsie dit recept. Het recept is van haar moeder, wie vroeger nonni nasi werd genoemd. Dit betekend iets als meisje nasi. Het recept is echt super simpel en lekkerder dan alle pakjes, zakjes en potjes nasi kruiden die je ooit geproefd hebt! En bonus: inmiddels is in mijn voorraadkast al 1 pakje bulgur, een zak pasta en nu ook de rijst op. Vanuit de vriezer ben ik inmiddels door alle kipfiletjes heen. Goed bezig zo!!
Je hebt nodig, voor 4 personen:
* 4 kopjes rijst * 450 gram nasi groente * 1 pakje spekreepjes * 3 eieren * 1.5 theelepel trasi * 1.5 theelepel sambal * ketjap manis *
Het is eigenlijk mega simpel! Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking of gebruik een rijstkoker. Fruit de nasi groente samen met de trasi en de sambal. Voeg de spekreepjes toe. Breek stuk voor stuk de rauwe eieren in de pan en roer tot deze gaar is, als een soort roerei.
Maak af met ketjap naar smaak.
Als bijgerecht maakte ik kip saté door heel simpel kipfilet met wat ketjap te bakken en satesaus toe te voegen.
Easy peasy en eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten