Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta met paprika-auberginesaus en kipballetjes


Hallo allemaal!

OH EM GEE wat heb ik lekker gegeten, deze pasta was echt de bom! Hij is supersimpel om te maken en zit ook nog eens boordevol groentes. Omdat ik nog steeds bezig ben met het project -eetjekastenvriezerleeg- gebruikte ik kipballetjes van de ikea. Die kun je ook prima vervangen door kipballetjes uit de supermarkt of gewoon simpel kipgehakt. Je kunt deze saus trouwens ook al van te voren al maken, zodat je deze 's avonds alleen nog op hoeft te warmen. 

Ik gebruikte, voor 1 persoon:
* 50 gram volkoren spaghetti * een halve pot gegrilde paprika (ik gebruik deze) * scheutje room * 1 kleine aubergine * 1 klein uitje * 2 tenen knoflook * sambal naar smaak (ik gebruikte een theelepel) * 150 gram ikea-kipballetjes * kaas *  peper & zout * 

Zet water  met wat zout op voor de pasta en kook deze volgens de verpakking. Ik wilde de vetten in het recept beperken, dus in plaats van de aubergine te verdrinken in een bad van olijfolie, heb ik ervoor gekozen om deze te stomen. Dat klinkt moeilijk, is het niet. 
Hiervoor snijd je de aubergine langs de lengte doormidden en dan in dwarsblokjes van ongeveer 1 cm. Bestrooi ze met goed peper en zout. Zet een pan met een goede laag water op (hij mag niet droogkoken), plaats een (ijzeren) vergiet erboven en sluit af met deksel. Dit geheel moet nu zo'n 20 minuten stomen. De aubergine is klaar als het vruchtvlees goed zacht is.

Fruit de knoflook en de ui samen met de sambal in een steelpannetje. Laat de paprika uitlekken en fruit, in zijn geheel, kort mee. Prik er gaatjes in zodat alle smaken goed vrijkomen. Voeg nu een scheutje room toe (een eetlepel ofzo) en roer tot die room oranje van kleur is. Bak ondertussen in een andere pan je kipballetjes (ik deed dit in de aifryer, 12 minuten op 180 graden).
Funfact: ik dacht dat ik nog room had staan, was dus niet het geval. Koffiemelk werkt ook primaaaaaa, proef je niks van haha!
Pureer de saus met een staafmixer en maak op smaak met peper & zout. Voeg de aubergine en kipballetjes toe bij de saus en verwarm alles kort samen, zodat de smaken goed samenkomen.
Maak het bord op met de pasta, de saus en wat (lekker veel!) kaas.

Ik kies er zelf meestal voor om relatief weinig pasta te eten en dat dan aan te vullen met lekker veel saus en groente. Ik kan me voorstellen dat je daarom de verhoudingen iets anders wil dan ik. Je kunt dan ongeveer 100 gram pasta per persoon aanhouden. Verdubbel voor twee personen dan wel de gegrilde paprika, kipballetjes en room, maar niet de knoflook, ui en aubergine.

Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete pastarecept?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is dat busje

Zoete aardappelsoep

Hallo allemaal! Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken. Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie. Het recept voor deze soep is voor vier personen: * 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *  Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat oli