Doorgaan naar hoofdcontent

Preistamppot met geitenkaas


Hi allemaal!

Soms heb je dat toch? Bizarre cravings naar een bepaald ingrediënt. Ik had ineens trek in prei. Ik moest en zou prei eten? Is dat raar? Ja Aurora, dat is wel een beetje gek.

En fin, vandaag zou prei op het menu staan. Nu nog bedenken wat. Vroeger aten wij vaak een prei ovenschotel met een ''aardappel-anders'' sausje uit een pot, maar dat is niet echt bepaald heel gezond en dat was wel een beetje mijn doel voor deze maaltijd (overigens wel SUPER lekker, ik zal binnenkort dat recept ook plaatsen).

Het werd stamppot. Preistampot. Nog nooit gegeten, maar what could go wrong?

Men neme, voor 2 personen:
* 400 gram prei * 750 gram aardappelen * 100 gram verse geitenkaas naturel * 70 gram zongedroogde tomaten * peper & zout * handje pijnboompitjes *

Het is heel simpel:
- Schil en kook de aardappelen 25 minuutjes (afhankelijk van hoe groot je ze snijd, tussendoor eventjes prikken)
- Snij, was (dit is heel belangrijk, want je wil geen modder-knarstandenstamppot) en kook de prei een kwartier
- Rooster de pijnboompitjes in een hete pan zonder olie. Doe dit tot ze iets bruinig zijn aan beide kanten. Blijf hier wel bij want het kan snel gaan ineens!
- Snij de zongedroogde tomaatjes fijn en voeg, samen met de geitenkaas, de pijnboompitjes en prei bij de aardappels

Stampen maar en eet smakelijk!

Nu ik dit eet krijg ik spontaan allemaal stamppot ideeën,zou witlof lekker zijn in stamppot? Wat is jullie lievelingsstamppot?

Laat je weten of je net zo blij van prei werd als ik? En laat me ook weten als je een ander lekker recept weet met prei dat ik echt eens moet proberen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Zoete aardappelsoep

Hallo allemaal! Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken. Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie. Het recept voor deze soep is voor vier personen: * 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *  Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat oli...