Doorgaan naar hoofdcontent

Spaghetti met garnalen


Hi allemaal, 

Dag 5 van de #backtonormalchallenge van @brendakookt alweer. Vandaag was het thema: Vrijdag-visdag. Ik ben echt een mega visliefhebber dus ik keek stiekem al de hele dag uit naar deze dag! Ik koos voor een klassiek spaghettisaus recept als basis: Carbona!

Dit klinkt misschien als een gek concept, maar de combinatie is echt zo ontzettend lekker! 

Ik gebruikte voor 1 persoon:
* 90 gram volkoren spaghetti * 1 ei * 25 gram goede parmezaanse kaas * 100 gram champignons * 150 gram garnalen * teentje knoflook * theelepel gedroogde rozemarijn * flink veel peper * 

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking in water met wat zout. Meng voor de carbonarasaus het rauwe ei met de parmezaanse kaas, de helft van de rozemarijn en wat gemalen peper. 
Pers de knoflook uit en fruit samen met de andere helft van de rozemarijn in een pan met wat olie. Voeg de champignons toe en bak tot deze zacht zijn geworden. Wanneer je de garnalen toevoegt hangt een beetje af van het type garnalen wat je gekocht hebt. Rauwe moeten langer in de pan dan de gene die al roze en gaar zijn. Die roze hoeven maar heel kort alleen even op te warmen, anders wordt het droog. 

Als de pasta gaar is voeg je dit in de pan bij de champignons en de garnalen, roer goed zodat alles met elkaar gemengd is. Zet nu het vuur uit en voeg het ei-mengsel toe. Je roert dit tot de kaas is gesmolten en je een romige saus krijgt. Let op: Niet de lang, anders gaat het ei garen en krijg je een soort roerei pasta.

Voor de klassieke carbonara vervang je de garnalen door spekreepjes en laat je de champignons weg. Zo zie je dat een carbonara saus eigenlijk super makkelijk is, waardoor je dus helemaal niet zo'n kant en klaar potje nodig hebt!

Maak het gerecht af met flink veel gemalen peper en eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn versie van yogurtlu kebab

Hallo allemaal,  Alweer eventjes geleden was ik een weekendje in Hamburg. 's avonds aten we bij een turks restaurant en ik koos yoghurtlu kebab. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar MAN, wat was het lekker! Dit wilde ik een keer thuis maken, en dus deed ik dat deze week. Je hebt nodig, voor 2 personen: * 500 gram gehakt * 2 flinke eetlepels kebabkuiden * 1 pakje tomatenpassata * 1 blikje tomatenpuree * 2 eetlepels gerookte paprikapoeder * theelepel cayennepeper * 1 ei * 2 tenen knoflook * labneh (van maza) * De kebabkruiden kun je kopen bij elke willekeurige Turkse supermarkt! Mocht je het niet kunnen vinden is het ook prima zelf te maken met de volgende ingrediënten: * 1 theelepel komijn * halve theelepel peper * halve theelepel zout * 1,5 theelepel paprikapoeder * halve theelepel cayennepeper * 1 theelepel koriander * halve theelepel oregano * 1 theelepel knoflookpoeder of 2 tenen verse knoflook*  Om dit goddelijke gerecht te maken: Meng het gehakt me...

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is ...

Zoete aardappelsoep

Hallo allemaal! Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken. Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie. Het recept voor deze soep is voor vier personen: * 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *  Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat oli...