Dag 5 van de #backtonormalchallenge van @brendakookt alweer. Vandaag was het thema: Vrijdag-visdag. Ik ben echt een mega visliefhebber dus ik keek stiekem al de hele dag uit naar deze dag! Ik koos voor een klassiek spaghettisaus recept als basis: Carbona!
Dit klinkt misschien als een gek concept, maar de combinatie is echt zo ontzettend lekker!
Ik gebruikte voor 1 persoon:
* 90 gram volkoren spaghetti * 1 ei * 25 gram goede parmezaanse kaas * 100 gram champignons * 150 gram garnalen * teentje knoflook * theelepel gedroogde rozemarijn * flink veel peper *
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking in water met wat zout. Meng voor de carbonarasaus het rauwe ei met de parmezaanse kaas, de helft van de rozemarijn en wat gemalen peper.
Pers de knoflook uit en fruit samen met de andere helft van de rozemarijn in een pan met wat olie. Voeg de champignons toe en bak tot deze zacht zijn geworden. Wanneer je de garnalen toevoegt hangt een beetje af van het type garnalen wat je gekocht hebt. Rauwe moeten langer in de pan dan de gene die al roze en gaar zijn. Die roze hoeven maar heel kort alleen even op te warmen, anders wordt het droog.
Als de pasta gaar is voeg je dit in de pan bij de champignons en de garnalen, roer goed zodat alles met elkaar gemengd is. Zet nu het vuur uit en voeg het ei-mengsel toe. Je roert dit tot de kaas is gesmolten en je een romige saus krijgt. Let op: Niet de lang, anders gaat het ei garen en krijg je een soort roerei pasta.
Voor de klassieke carbonara vervang je de garnalen door spekreepjes en laat je de champignons weg. Zo zie je dat een carbonara saus eigenlijk super makkelijk is, waardoor je dus helemaal niet zo'n kant en klaar potje nodig hebt!
Maak het gerecht af met flink veel gemalen peper en eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten