Doorgaan naar hoofdcontent

Super snelle gnocchi


Hi allemaal!

Onder het mom van: IK HEB HONGER EN WIL BINNEN 5 MINUTEN ETEN ZODRA IK THUIS KOM! deed ik boodschappen en maakte ik dit recept.

Normaal ben ik niet van het kopen van voorgesneden producten, maar zoals je al kunt opmaken uit de dwingende, in hoofdletters geschreven zin, was de nood hoog. Ik kijk normaal niet eens om naar dit soort gemakzucht producten maar man, wat kan je het jezelf ontzettend makkelijk maken als je wil! 

Zo verkopen ze dus bij de Albert Heijn serieus gare couscous kwam ik achter (tegen de hoofdprijs, dat dan weer wel). Mensen, dit kost letterlijk 1 minuut om zelf te doen, just sayin'. Anyway, ik maakte me er vandaag ook schuldig aan. Geheel tegen als mijn principes in kocht ik voorgesneden chorizo en verse gnocchi uit de koeling. 
Ik had nog een potje truffelpesto (uit het kerstpakket haha) staan en maakte het recept af met rucola, want daar had ik trek in (en door al dat groen heb je tenminste nog het idee dat je groente binnenkrijgt).

Je hebt nodig, voor 2 personen:
* 1 verpakking verse gnocchi * 2 flinke lepels (truffel)pesto * handje chorizoplakjes * flinke hand rucola * kaas *

Het is mega simpel:
Bak de chorizoplakjes in een pan zonder olie tot ze warm en knapperig zijn. Haal de plakjes uit de pan, voeg een klein beetje olijfolie toe en bak hierin de gnocchi tot ze wat bruinig en knapperig zijn.
Voeg nu weer de chorizoplakjes en de pesto toe. Haal van het vuur en roer er zoveel rucola en kaas door als je wil. Dit alles kost je misschien 5 minuutjes. YAASSS.

AANVALLEN MAAR.

Als je nou denkt: ''oke dit lijkt me best lekker, maar ik heb wel tijd en geduld en wil iets meer fancy koken en eten'' dan kun je het recept iets uitbreiden. Begin van met het fruiten van een uitje en een teen knoflook voordat je de gnocchi toevoegt in de pan met olie van de chorizo. Je kunt de pesto  eventueel iets romiger en sauziger maken met een (soja)kookroom of crème fraîche. Voeg naast rucola nog wat extra groente toe, bijvoorbeeld stukjes courgette, aubergine of cherrytomaatjes toe. Ook is de combinatie van chorizo met kip of garnalen erg lekker, dus dat zou je ook nog mee kunnen bakken. Ook met deze uitbreidingen heb je dit recept binnen een kwartiertje op tafel (nog sneller als je voorgesneden kip koopt haha). De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat is jullie makkelijk en snel klaar recept?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Broodje kipburger met groente en fruit

Hallo allemaal! BURGERLIEFDE! Dat is wat ik voel voor deze kipburger. De burger is perfect voor.. nouja eigenlijk altijd dus! Doordat de burger gemaakt is met kip, groente en fruit en een semi-gezond sausje ook goed voor de fitgirls onder ons (denk ik?). Lets start! Voor 3 burgers (of 2 voor mensen met grote honger) heb je nodig: Burger: * 350 gram gehakt * 1 ei * 1 beschuitje of paneermeel * halve theelepel zout * zwarte peper en cayennepeper naar smaak * goeie eetlepel Jonnie Boer Caribbean spice kruiden  * theelepel uienpoeder * theelepel knoflookpoeder * Toppings: * halve mango * halve avocado * halve paprika * plakjes komkommer * Saus: * goeie eetlepel yogonaise * halve eetlepel chilisaus * En natuurlijk broodjes naar keuze  Voor je denkt: Jeetje €3,66 voor een bakje kruiden waarvan ik 1 goeie eetlepel ga gebruiken. Bij deze 2 argumenten om dit wel te kopen: - Zodra je deze burger heb gegeten ben je verliefd en ga je dit nog 5 keer maken, dan is dat busje

Pasta met paprika-auberginesaus en kipballetjes

Hallo allemaal! OH EM GEE wat heb ik lekker gegeten, deze pasta was echt de bom! Hij is supersimpel om te maken en zit ook nog eens boordevol groentes. Omdat ik nog steeds bezig ben met het project -eetjekastenvriezerleeg- gebruikte ik kipballetjes van de ikea. Die kun je ook prima vervangen door kipballetjes uit de supermarkt of gewoon simpel kipgehakt. Je kunt deze saus trouwens ook al van te voren al maken, zodat je deze 's avonds alleen nog op hoeft te warmen.  Ik gebruikte, voor 1 persoon: * 50 gram volkoren spaghetti * een halve pot gegrilde paprika (ik gebruik deze ) * scheutje room * 1 kleine aubergine * 1 klein uitje * 2 tenen knoflook * sambal naar smaak (ik gebruikte een theelepel) * 150 gram ikea-kipballetjes * kaas *  peper & zout *  Zet water  met wat zout op voor de pasta en kook deze volgens de verpakking. Ik wilde de vetten in het recept beperken, dus in plaats van de aubergine te verdrinken in een bad van olijfolie, heb ik ervoor gekozen om d

Zoete aardappelsoep

Hallo allemaal! Hierbij deel ik het recept van de zoete aardappelsoep met jullie. Het recept is afkomstig uit het Feel Good Food kookboek van @uitpaulineskeuken. Ik hou echt van soep. Of het nou zomer of winter is, met soep maak je mij altijd blij. Ik vind het zo'n makkelijke manier om ''oude'' groente op te maken en op die manier dus ook super veel groente binnen te krijgen. Het is echt een beetje de hartige variant van de groene smoothie. Het recept voor deze soep is voor vier personen: * 500 gram zoete aardappel * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 cm verse gemberwortel * 1 liter kippenbouillon (hiervoor heb je 2 blokjes nodig) * 200 ml kokosmelk * 1 rode peper * 2 theelepels garam massala * 1 theelepel komijnpoeder * citroensap * verse koriander * peper en zout *  Pel en snipper de ui en hak (of pers) de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Gebruik van de rode peper niet de zaadjes, tenzij je wel van wat pit houd. Fruit dit alles in wat oli