Onder het mom van: IK HEB HONGER EN WIL BINNEN 5 MINUTEN ETEN ZODRA IK THUIS KOM! deed ik boodschappen en maakte ik dit recept.
Normaal ben ik niet van het kopen van voorgesneden producten, maar zoals je al kunt opmaken uit de dwingende, in hoofdletters geschreven zin, was de nood hoog. Ik kijk normaal niet eens om naar dit soort gemakzucht producten maar man, wat kan je het jezelf ontzettend makkelijk maken als je wil!
Zo verkopen ze dus bij de Albert Heijn serieus gare couscous kwam ik achter (tegen de hoofdprijs, dat dan weer wel). Mensen, dit kost letterlijk 1 minuut om zelf te doen, just sayin'. Anyway, ik maakte me er vandaag ook schuldig aan. Geheel tegen als mijn principes in kocht ik voorgesneden chorizo en verse gnocchi uit de koeling.
Ik had nog een potje truffelpesto (uit het kerstpakket haha) staan en maakte het recept af met rucola, want daar had ik trek in (en door al dat groen heb je tenminste nog het idee dat je groente binnenkrijgt).
Je hebt nodig, voor 2 personen:
* 1 verpakking verse gnocchi * 2 flinke lepels (truffel)pesto * handje chorizoplakjes * flinke hand rucola * kaas *
Het is mega simpel:
Bak de chorizoplakjes in een pan zonder olie tot ze warm en knapperig zijn. Haal de plakjes uit de pan, voeg een klein beetje olijfolie toe en bak hierin de gnocchi tot ze wat bruinig en knapperig zijn.
Voeg nu weer de chorizoplakjes en de pesto toe. Haal van het vuur en roer er zoveel rucola en kaas door als je wil. Dit alles kost je misschien 5 minuutjes. YAASSS.
AANVALLEN MAAR.
Als je nou denkt: ''oke dit lijkt me best lekker, maar ik heb wel tijd en geduld en wil iets meer fancy koken en eten'' dan kun je het recept iets uitbreiden. Begin van met het fruiten van een uitje en een teen knoflook voordat je de gnocchi toevoegt in de pan met olie van de chorizo. Je kunt de pesto eventueel iets romiger en sauziger maken met een (soja)kookroom of crème fraîche. Voeg naast rucola nog wat extra groente toe, bijvoorbeeld stukjes courgette, aubergine of cherrytomaatjes toe. Ook is de combinatie van chorizo met kip of garnalen erg lekker, dus dat zou je ook nog mee kunnen bakken. Ook met deze uitbreidingen heb je dit recept binnen een kwartiertje op tafel (nog sneller als je voorgesneden kip koopt haha). De mogelijkheden zijn eindeloos!
Als je nou denkt: ''oke dit lijkt me best lekker, maar ik heb wel tijd en geduld en wil iets meer fancy koken en eten'' dan kun je het recept iets uitbreiden. Begin van met het fruiten van een uitje en een teen knoflook voordat je de gnocchi toevoegt in de pan met olie van de chorizo. Je kunt de pesto eventueel iets romiger en sauziger maken met een (soja)kookroom of crème fraîche. Voeg naast rucola nog wat extra groente toe, bijvoorbeeld stukjes courgette, aubergine of cherrytomaatjes toe. Ook is de combinatie van chorizo met kip of garnalen erg lekker, dus dat zou je ook nog mee kunnen bakken. Ook met deze uitbreidingen heb je dit recept binnen een kwartiertje op tafel (nog sneller als je voorgesneden kip koopt haha). De mogelijkheden zijn eindeloos!
Wat is jullie makkelijk en snel klaar recept?
Reacties
Een reactie posten